Hypnotische maagverkleining

Wij helpen je graag bij het comfortabel voelen in je lichaam. Dit met behulp van de hypnotische maagverkleining om je streefgewicht te bereiken. Daarbij begeleiden we je in het goed zorgen voor jezelf en je lichaam.


De hypnotische maagverkleining gebeurd met behulp van een virtuele maagband gebaseerd op de gastric band of maagband, die bij een chirurgische ingreep rond het bovenste gedeelte van de maag wordt geplaatst. Het siliconen bandje wordt net onder de slokdarm geplaatst, waardoor de maag in twee delen wordt verdeeld. Zo ontstaat er een kleine voormaag, waarbij je tijdens het eten sneller vol zit en ook langer een vol gevoel houdt. Hierdoor zul je minder eten en verlies je het overtollige gewicht. Aan deze operatie kleven wel risico’s en de langere termijn resultaten zijn vaak teleurstellend.

Met een virtuele maagband krijg je onder hypnose hetzelfde gevoel; dat je maag kleiner is en dat je minder kunt eten. Dit zonder een echte operatie en dus zonder de bijwerkingen. En ondanks dat je met je kritische brein weet dat het niet ‘echt’ is, is het voor je onderbewuste heel echt. Het onderbewuste kan namelijk geen onderscheid maken tussen echt en de suggestie van iets wat echt is. Denk maar aan een film, waarin je helemaal op gaat met je emoties, terwijl je weet dat het gespeeld is door acteur op een set.

De hypnotische maagverkleining heeft een hoog slagingspercentage. Zelfs hoger dan een fysieke maagband. Naast het plaatsen van de virtuele maagband word je begeleid in de keuzes van voeding door ondersteuning van je gedrag met als uitgang: van eten te kunnen genieten zonder beperkingen van een dieet. Echter is het teveel eten meestal niet de oorzaak van het overgewicht.

We gaan ook samen kijken naar de oorzaak van je overgewicht, om een blijvend resultaat te garanderen. Door te achterhalen wat de oorzaak van je overgewicht is, kunnen we de bron aanpakken. Je krijgt niet alleen een gezonder gewicht, je zelfvertrouwen wordt versterkt en je eetpatroon veranderd. Al met al kun je je focus leggen op andere facetten van het leven en niet meer alleen je gewicht en voeding.